Je bent niet ingelogd   

De Kieviten worden gesponsord door:

 


Eerstvolgende evenementen

NaamBegindatum
Vakantieloop01-08-2018
3e Aart van Hovenloop02-09-2018
1500 meterloop05-09-2018
Oostland halve marathon09-09-2018
Korte baan jeugd10-09-2018
Rottemerenloop30-09-2018
Najaarscross04-11-2018
St. Nicolaasloop01-12-2018
4e Aart van Hovenloop09-12-2018


Opstapgroep

Ooit wel eens gedacht aan hardlopen? Alleen denken helpt niet! Kom in actie en doe mee met de Opstapgroep die in september of in februari van start gaat.

 

Waarom hardlopen?

Hardlopen is een hele fijne manier om in beweging te komen. Lekker buiten, de wind in je haren. Hardlopen kan altijd en overal, ook als je een drukke agenda hebt. Je traint altijd naar je eigen wens en niveau: voor de één is 2 keer in de week een rustig rondje joggen in de natuur ideaal en de ander traint graag naar een lange afstand of gaat wedstrijden lopen. Alles is mogelijk, net wat je wilt en leuk vindt. 

Hardlopen wordt nog leuker als je een basisconditie hebt opgebouwd en bewust bezig bent met het opbouwen van je kunnen en je blessures kunt voorkomen. Veel beginnende hardlopers die zelfstandig gaan trainen maken dezelfde fout. Ze willen te snel, te veel en te hard en houden het niet consequent vol. In de Opstapgroep bouwen we heel verantwoord en geleidelijk op. We helpen je met tips voor de juiste looptechniek en leren je hoe je blessures kunt voorkomen. 

 

Voor wie? 

De Opstapgroep is er voor iedereen, jong, minder jong of oud, die graag wil beginnen met hardlopen.  Een basisconditie is niet verreist. Heb je lichamelijke klachten of oude blessures overleg dan even vooraf met trainer.  

 

Wat houdt de Opstapgroep in?

In 14 weken trainen we van 0 naar 5km aaneengesloten lopen. We doen dat wekelijks op zaterdagochtend met een groepstraining, waarin ook aandacht is voor souplesse, kracht en looptechniek. Doordat je samen opbouwt, motiveer en stimuleer je elkaar onderweg. Daardoor wordt het voor iedereen leuker en beter vol te houden. Naast de groepstraining loop je zelfstandig nog één of twee keer in de week een training die je van ons opgegeven krijgt. Na 14 weken lopen we gezamenlijk een 5km prestatieloop om de inspanningen die we hebben geleverd te bekronen. 

 

Meer informatie of inschrijven?

Wil je meer weten over deze cursus, mail dan naar info@dekieviten.nl 


Ogenblik a.u.b. ...