Je bent niet ingelogd   

De Kieviten worden gesponsord door:

 


Eerstvolgende evenementen

NaamBegindatum
3e Aart van Hovenloop02-09-2018
1500 meterloop05-09-2018
Oostland halve marathon09-09-2018
Korte baan jeugd10-09-2018
Rottemerenloop30-09-2018
Najaarscross04-11-2018
St. Nicolaasloop01-12-2018
4e Aart van Hovenloop09-12-2018


Atletiek jeugd

Algemeen

De jeugdtrainingen van de Kieviten vinden tijdelijk uitsluitend plaats op maandagavond onder begeleiding van gediplomeerde trainers met een grote passie voor Atletiek. Pupillen en Junioren trainen afzonderlijk van elkaar, om de trainingen zoveel mogelijk op de fysieke mogelijkheden en behoeften van onze leden aan te kunnen passen.  

Veelzijdigheid en gezelligheid zijn twee van de belangrijkste kenmerken van trainen bij De Kieviten. Veel technische onderdelen worden spelenderwijs bijgebracht en ook in onze looptrainingen keren speelse loopvormen regelmatig terug. Dit alles om beide aspecten van de Atletiektrainingen uitdagend en vooral leuk te houden. Zo kan iedereen op een speelse en verantwoorde manier ontdekken wat Atletiek in het algemeen en De Kieviten in het bijzonder te bieden heeft.

De looptrainingen worden afgewisseld met circuittrainingen wat het lopen ook weer ten goede komt. Verder wordt aandacht besteed aan technische onderdelen van de atletieksport zoals verspringen, hoogspringen, speerwerpen en kogelstoten.

Om al het getrainde in de praktijk te brengen stimuleren we zoveel mogelijk deelname aan onze eigen loopwedstrijden en aan loop- en meerkampwedstrijden in de omgeving. Onze ervaring leert dat het meedoen aan zowel interne als externe wedstrijden het plezier in de sport vergroot en dat trainen met een wedstrijd als doel een enorme stimulans is tijdens de trainingen.

Naast de trainings- en wedstrijdactiviteiten bieden we jaarlijks diverse andere activiteiten aan die altijd zeer enthousiast door onze leden bezocht worden. Zo gaan we met de Junioren op kamp en hebben we voor de hele jeugdafdeling diverse leuke uitjes georganiseerd, zoals een ski- of snowboard clinic en een middag survivallen. Maar ook een Sinterklaasavond en nieuwjaarsfeest waar onze clubkampioenen gehuldigd worden zijn vaste prik op de agenda.

                   

Groepsindeling:

Pupillen (8 tot en met 11 jaar): bij deze groep ligt het accent van de training op een veelzijdige psychomotorische basisscholing door speelse trainingsvormen. Door veel te differentiëren proberen we de trainingen voor iedereen aantrekkelijk en uitdagend te houden. Verder is het heel belangrijk iedereen op zijn eigen niveau te laten presteren.

 

Junioren (12 tot en met 19 jaar): ook hier staat gevarieerde oefenstof voorop en wordt er zo veelzijdig mogelijk getraind. In de trainingen ligt het accent op het laten ervaren van de veelzijdigheid van hardlopen, het vergroten van het algemene uithoudingsvermogen voor de midden afstanden en het verkrijgen van afstandsspecifiek snelheidsgevoel. Daarnaast word getracht om de leden kennis en achterliggende gedachten van de trainingsvormen en andere hardloop en atletiek specifieke zaken mee te geven. Indien gewenst kan er voor de junioren een schema op maat gemaakt worden om verantwoord extra te kunnen trainen.

Trainingstijden en locatie:

Tijdstip

Trainer(s)

Type training

 

Verzamelplaats

Maandag

18.30 – 19.30

Mark de Koning

Hetty van Dam

 

 

Atletiek Pupillen (8 t/m11jr)

Merenweg

Maandag

19.00 – 20.15

Pauline van Donkelaar

 

Atletiek Junioren C – D (12 t/m 15 jr)

Merenweg

Maandag19.00 – 20.15 (gewijzigd)

Maurice de Bruijn

Matthijs van de Beek

Atletiek Junioren A – B (16 t/m 19 jr)

Merenweg

Donderdag

19.00 - 20.15

Tess Grootscholten

Maarten van den Berg

Atletiek Junioren A - B en C - D

Merenweg

Interesse?

Als je interesse hebt voor de jeugdtraining bij de Kieviten kun je 3 keer vrijblijvend meetrainen om een indruk te krijgen. Vooraf aanmelden is niet nodig; s.v.p. op de trainingsavond even voor aanvang van de training aan de trainer voorstellen.

Voor eventuele vragen of opmerkingen mail naar: jeugd@dekieviten.nl


Ogenblik a.u.b. ...